Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (4)


Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Naši dobavljači

Restoran Maxi Pub nudi prava gastronomska uživanja u svojoj ponudi. Posebno se brine da se hrana proizvodi na prirodan način i u okviru integriranog procesa i sustava KSS -kvalitete, sigurnosti i sljedivosti.


Preradarstvo Bastalec

Organizacija uzgoja peradi za prodaju peradarstva Bastalec, naših dobavljača, zahtijeva pridržavanje neophodnih uvjeta kako bi ona bila kvalitetna, profitabilna i tržišno konkurentna. Uzgoj peradi bazira se na suvremenim tehničko- tehnološkim rješenjima. Pileće meso proizvodi se u Hrvatskoj na prirodan način u okviru integriranog procesa i sustava KSS- kvaliteta, sigurnost i sljedivost.
U sustavu KSS pod stalnom je kontrolom svaki postupak proizvodnje “od polja do vilice”, a finalni proizvod je Made in Croatia. Perad se hrani bio uzgojenim žitaricama te je zdrav, hranjiva, lako probavljiva, visoko kvalitetna i odličnog okusa, ima niski sadržaj masti i usto je jednostavna za pripremu.
Perad se snabdijeva dovoljnom količinom svježe vode, sistemom za automatsko napajanje iz vodovoda preko dozatora za vodu. Striktno se pridržavaju mjere preventive, dezinsekcije i deratizacije propisane od strane veterinarske službe. Održavaju se odgovarajući makroklimatski uvjeti u objektu, stalnim održavanjem opreme u funkcionalnom stanju.
Primjenjuju se odgovarajući svjetlosni programi prema tehnološkim uputama o uzgoju peradi.


PIK Vrbovec

 Biftek ili goveđi odrezak, pisana pečenica ili file je trakasti mišićni dio prosječne težine od 1 do 2 kg kod goveda. Smješten je s unutrašnje strane slabina. Izrazito je cijenjena namirnica u kulinarstvu, a po kemijskom sastavu i maloj energetskoj vrijednosti može se svrstati u dijetetske namirnice.

Da njegov ‘dobar glas’ nije precijenjen govori činjenica da je biftek, odnosno goveđi file ili pisana pečenica, kako je još neki zovu, najmekše i najkvalitetnije crveno meso. Od jedne krave može se dobiti samo 10 kilograma bifteka, stoga ne čudi što u Americi bifteci od angus goveda dostižu cijenu od čak 250 dolara. Kod spravljanja bifteka najvažnije su dvije činjenice: odležavanje odnosno zrenje mesa i vrijeme pečenja. Idealno zrenje za stručnjake od kuhače je odležavanje na mokro, odnosno vakumiranje.

Naime, meso se hermetički zavori u pvc vrećicu koja se prije toga mora uroniti u kipuću vodu. U vakuumu meso počinje puštati svoje sokove te na taj način postaje iznimno meko. Takvo ‘vakumirano meso’ potrebno je čuvati u hladnjaku na temperaturi do 4 do 6 stupnjeva Celzijusa, a omekšat će nakon 10 dana. I tada je tek spremno za pečenje.
Prije pečenja, meso je potrebno dobro ocijediti. Nakon pripreme, bitno je znati dobro ispeći biftek i prilagoditi ga ukusima – od jako krvavog, srednje krvavog do dobro pečenog. Što se više peče, biftek gubi na svojoj sočnosti i mekoći. Bifteci su najbolji kada se peku na gradelama jer to daje poseban miris i okus mesu. Pripremamo bifteke na gradelama, odnosno roštilju na drveni ugljen za bolji okus.